Peak Value | De dromenvanger
Peak Value maakt Foto’s van de Toekomst. In een aantal prikkelende sessies dagen we je als ondernemer uit om op een andere manier naar de toekomst van je bedrijf te kijken. Met een knipoog noemen we onszelf ook wel bedrijfsfotograaf. Op een Rotterdamse manier – no-nonsense, mouwen opstropen en er samen tegenaan – leggen we met jou de lat voor de toekomst precies op de juiste hoogte en maken we het pad ernaartoe concreet. Wij zorgen voor focus op groei en het maximaliseren van de aanwezige potentie binnen je bedrijf. Vervolgens gaan we met raad en daad te werk om je groeidoelstellingen te realiseren.
Groei, snelle groei, groeidoelstellingen, foto van de toekomst, foto van de toekomst academie, mkb, mkb advies, ondernemersgroei, ondernemers, ondernemen, ondernemersdiner, ondernemerschap, ondernemerstips, ondernemerslunch, ondernemersevents, Rotterdam, Rotterdam advies, Rotterdams netwerk, groeidoelstellingen, groeiambitie, Toekomstvisie, Exitstrategie
1301
post-template-default,single,single-post,postid-1301,single-format-standard,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

De dromenvanger

De dromenvanger

Toen mijn zoon jong was kon hij soms moeilijk slapen. Soms nog eigenlijk als ik er over nadenk. Van wie zou hij het hebben denk je dan. Ik geloof dat ik ook altijd slecht sliep. En kort ook. De oplossing voor mijn zoon was best eenvoudig. We kochten op een dag een dromenvanger. Gaf veel rust en sprak ook tot de verbeelding! Ik mijmerde er wel eens bij weg. Hoe leuk zou het kunnen zijn als je dromen zou kunnen vangen en ze bewaren. Leuk! Ik vergeet namelijk altijd mijn dromen. Heer ken je dat? ‘s Ochtends wakker worden en denken hmmmm heerlijk. Kunnen verschillende dromen zijn. Iedereen heeft hier wel zijn eigen invulling bij. Voordeel is natuurlijk dat je niet ‘s ochtends wakker wordt en een nachtmerrie vindt in je dromenvanger. Ken je dat? Wakker worden in het zweet…. Pff blij dat ik wakker ben!

de-dromenvanger-marcel

De schoolbanken weer in!

Deze week ging ik weer de schoolbanken weer in. Ideeën opdoen. Werken aan jezelf. Een cadeautje aan jezelf, maar ook het vormen van een beeld bij de toekomst. Ik schreef mij in voor het executive program van Singularity University. Het duizelt mij. Ik zit in een soort dagboek van inzichten en beelden. Nu op dag drie kom ik opeens de dromenvanger tegen. Opeens staat Divya Chander van Stanford University te vertellen over neuroscience. En opeens komt de dromenvanger weer terug. Het kan…. Huh wat kan? We kunnen door computers aan te sluiten op onze hersenen zien wat we denken. Het beeld is nog niet scherp, maar het kan. Wow…. Daar werd ik al een beetje stil van. Maar het college gaat verder. We kunnen onze dromen ook opslaan. Opeens valt het kwartje. Het kan echt. Wat symbolisch in de kamer van mijn zoon hing bestaat! Prachtig! Ik wil meer horen. En er komt meer…. We kunnen hersenen ook veranderen. Niet zoals in die films waarbij de spion gehersenspoeld wordt. Nee… Veranderen zodat iemand met Parkinson niet blijft trillen maar kan opstaan! Wowwwww. Prachtig! En…. Oeps daar is die nachtmerrie. Wat kan er dan gebeuren met deze kennis? Mijn hoofd slaat op hol… Hmmm, nee die kant ga ik niet op. Ik ga lunchen en pak mijn romantische beeld op van de dromenvanger. Wat een goede beslissing om dit weekje college te doen. Ik hou jullie op de hoogte!

Terug