Peak Value | Een mooi tenue, maakt nog geen goede voetballer
Peak Value maakt Foto’s van de Toekomst. In een aantal prikkelende sessies dagen we je als ondernemer uit om op een andere manier naar de toekomst van je bedrijf te kijken. Met een knipoog noemen we onszelf ook wel bedrijfsfotograaf. Op een Rotterdamse manier – no-nonsense, mouwen opstropen en er samen tegenaan – leggen we met jou de lat voor de toekomst precies op de juiste hoogte en maken we het pad ernaartoe concreet. Wij zorgen voor focus op groei en het maximaliseren van de aanwezige potentie binnen je bedrijf. Vervolgens gaan we met raad en daad te werk om je groeidoelstellingen te realiseren.
Groei, snelle groei, groeidoelstellingen, foto van de toekomst, foto van de toekomst academie, mkb, mkb advies, ondernemersgroei, ondernemers, ondernemen, ondernemersdiner, ondernemerschap, ondernemerstips, ondernemerslunch, ondernemersevents, Rotterdam, Rotterdam advies, Rotterdams netwerk, groeidoelstellingen, groeiambitie, Toekomstvisie, Exitstrategie
2092
post-template-default,single,single-post,postid-2092,single-format-standard,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Een mooi tenue, maakt nog geen goede voetballer

Een mooi tenue, maakt nog geen goede voetballer

Vraag

 Verkoop ik een aandeel aan mijn directeur?

Ik heb een goede operationeel directeur die zich wil inkopen voor 20%. Ik ben het gesprek met hem aangegaan, omdat ik erg op hem steun en hem zeker niet kwijt wil raken. Hij zou het merendeel kunnen betalen ­ op een vriendschappelijke aandelenwaardering zeg maar – en voor het laatste deel kan ik hem een lening geven. Toch begin ik nu te twijfelen. Straks ga ik met pensioen, en ik weet niet of hij de man is die het over kan nemen. En eigenaar is eigenaar. Wie heeft hier ervaring mee?

Antwoord

 Een mooi tenue, maakt nog geen goede voetballer

Jazeker, het is een zeer bekend dilemma. Als je iemand aandelen geeft dan zijn ze op een andere manier verbonden met het bedrijf. Sterker nog, dan gaan ze meer bevlogen aan de slag. Helaas, na een paar pogingen heb ik mij gerealiseerd dat het echte ondernemerschap niet wordt geactiveerd met het aandeelhouderschap. Het is soms een mooie manier om iemand te belonen voor de bijdrage aan de waardeontwikkeling van het bedrijf, dat wel. Advies dat ik je wil geven is om je directeur te belonen met een optiepakket of aandelen die geen recht geven op zeggenschap wanneer je twijfelt aan de ondernemende capaciteiten. Andersom als die twijfel er niet is zou ik het direct doen!

 

Terug