Haal het maximale uit jezelf als ondernemer én uit je medewerkers

Iedere ondernemer heeft er wel eens mee te maken: er zitten te weinig uren in een dag om te doen wat er gedaan moet worden.  Veel ondernemers laten zich meevoeren door wat er dagelijks op hen afkomt. Ze voelen daardoor niet de rust om soms even afstand te nemen en met een frisse blik naar zichzelf te kijken. Herkenbaar?

Als ondernemer wil je natuurlijk het maximale uit jouw eigen onderneming halen en daarvoor moet je starten met het maximale uit jezelf te halen. Zakelijk succes begint bij de mens. En wel met jou voorop. Jij bent als eindverantwoordelijke het voorbeeld voor de rest van de organisatie. Hoe jij denkt en dus handelt, heeft grote impact op wat er wel en dus ook wat er níet in je onderneming gebeurt. Maar… hoe haal je als ondernemer nu echt het maximale uit jezelf?

Persoonlijk leiderschap

“Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg”

Eenvoudig gezegd gaat het om persoonlijk leiderschap, leiding nemen over jezelf. Goed persoonlijk leiderschap leidt tot persoonlijke groei en persoonlijk succes. Hiervoor dien je over verschillende zaken na te denken. Waarom kom je ’s morgens je bed uit?  Wat zijn jouw betere en slechtere persoonlijke eigenschappen? Hoe denk jij succes te bereiken? Door deze en andere vragen te beantwoorden, kan je beginnen met doelen stellen. Persoonlijk leiderschap is de sleutel tot succes voor jezelf en je bedrijf.

De weg naar succes

“Het visualiseren van je toekomstige ik, speelt een sleutelrol bij het behalen van je doelen.”

Sommige ondernemers nemen te weinig tijd om actief bezig te zijn met hun persoonlijke groei. Dit zit persoonlijk succes in de weg. Wil je nieuwe resultaten bereiken, dan moet je dus nieuwe stappen zetten. Visualiseren is een geweldige tool om nieuwe doelen waar te maken. De achterliggende gedachte achter visualiseren is dat je alles kunt bereiken als je er continue de juiste positieve aandacht aangeeft. Om zakelijk succes te bereiken heb je niet alleen een zakelijke strategie nodig, maar ook persoonlijk succes. De definitie van succes is echter voor iedere ondernemer persoonlijk en afhankelijk van de doelen die je stelt.

Natuurlijk kun je alles zelf gaan ondervinden en ontdekken, maar je verliest veel tijd, je maakt kostbare fouten en brandt jezelf op. Waar je ook zoekt en leest, je zult altijd opnieuw ontdekken dat de meest succesvolle mensen daar niet in hun eentje gekomen zijn. Door in coaches en mentoren te investeren hebben de succesvolste mensen hun doelen behaald. Het visualiseren van je toekomstige ik, speelt een sleutelrol bij het behalen van zowel je zakelijke als persoonlijke doelen. Wat is er nodig om je gewenste toekomst of succes te realiseren? En waar wil jij staan over vijf jaar? Een goed instrument om je doelen scherper te formuleren is het opstellen van een persoonlijke roadmap.

De Ondernemersfoto: Jouw persoonlijke roadmap

Persoonlijke groei, leidt altijd tot businessgroei!

Om het maximale uit jezelf te halen als ondernemer, hebben we nu de Ondernemersfoto in het leven geroepen!

Op een Rotterdamse manier – no-nonsense, mouwen opstropen en er samen tegenaan – gaan we  aan de slag met het stellen van jouw persoonlijke doelen. Persoonlijke groei, leidt altijd tot businessgroei! En een goed voorbeeld, doet goed volgen. Het gaat in eerste instantie om mensen. Jouw mensen. En wel met jou voorop. Je ontdekt wat jouw onderliggende motivaties zijn, welke angsten je tegenhouden en leert hoe je, stap voor stap, steeds dichterbij het bereiken van jouw persoonlijke doelen komt. Je gaat aan de slag met het stellen van doelen en brengt FOCUS aan. Resultaat:

  • Je gaat meer vanuit je eigen kracht en kwaliteiten ondernemen;
  • Je groeit als mens en als ondernemer;
  • Je kan de volgende stap nemen om het maximale uit jouw medewerkers te halen, omdat gelukkige en gemotiveerde medewerkers in belangrijke mate het succes van jouw bedrijf bepalen.

Werkgeluk van jouw medewerkers

“Elke euro die geïnvesteerd wordt in werknemersgeluk, betaalt zich vijf keer terug ”

Zijn je medewerkers gelukkig in hun werk? Doen zij wat zij leuk vinden? Krijgen zij energie van hun werk? Sluit hun doelen, waarden en ambitie aan bij het bedrijf? Werkgeluk is een thema dat steeds meer aandacht krijgt binnen organisaties.

Voor het werkgeluk van millennials is persoonlijke ontwikkeling essentieel. De nieuwe generatie werknemers wil zichzelf blijven ontwikkelen, zijn uit op groei, liefst zo snel mogelijk en op een manier die perfect bij hen past. Werkgevers hebben baat bij een werknemer die aangeeft gelukkiger te zijn in zijn of haar baan. Werkgeluk leidt tot een hogere productiviteit, een lager verzuim, een hogere klanttevredenheid en minder stress.

De generatie van nu wil groeien, persoonlijk en professioneel. Inspelen op werkgeluk is essentieel voor jou als ondernemer, op die manier heb jij een streepje voor in de war for talent.  Jij als bedrijf stimuleert elke medewerker om verder te komen in zijn of haar loopbaan. Een persoonlijke roadmap is een uitkomst om jouw medewerkers continue uit te dagen om zich te ontwikkelen tot wie ze willen zijn. “Clients do not come first. Employees come first. If you take care of your employees, they will take care of the clients”- Richard Branson.

Ondernemerslunch

Ondernemend leiderschap gaat over JOU, over de beste versie van jezelf worden en jouw dromen en doelen nastreven op een manier die bij jou past.  Ben je benieuwd hoe je het beste uit jezelf en je mensen kunt krijgen? Meld je dan nu aan voor de Ondernemerslunch op 31 maart.