Peak Value | Oud en Nieuw
Peak Value maakt Foto’s van de Toekomst. In een aantal prikkelende sessies dagen we je als ondernemer uit om op een andere manier naar de toekomst van je bedrijf te kijken. Met een knipoog noemen we onszelf ook wel bedrijfsfotograaf. Op een Rotterdamse manier – no-nonsense, mouwen opstropen en er samen tegenaan – leggen we met jou de lat voor de toekomst precies op de juiste hoogte en maken we het pad ernaartoe concreet. Wij zorgen voor focus op groei en het maximaliseren van de aanwezige potentie binnen je bedrijf. Vervolgens gaan we met raad en daad te werk om je groeidoelstellingen te realiseren.
Groei, snelle groei, groeidoelstellingen, foto van de toekomst, foto van de toekomst academie, mkb, mkb advies, ondernemersgroei, ondernemers, ondernemen, ondernemersdiner, ondernemerschap, ondernemerstips, ondernemerslunch, ondernemersevents, Rotterdam, Rotterdam advies, Rotterdams netwerk, groeidoelstellingen, groeiambitie, Toekomstvisie, Exitstrategie
1295
post-template-default,single,single-post,postid-1295,single-format-standard,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Oud en Nieuw

Oud en Nieuw

Huh? Is het niet een beetje laat voor dit soort titels? Toch is naar mijn mening deze aanhef op zijn plaats. Laat ik beginnen dat ik er zelf niet zo van ben. De laatste dagen van het jaar begint het al te gonzen… Wat neem je je komend jaar voor? Stop je met roken? Ga je meer sporten? Nee, als ondernemer kijk je hier volgens mij anders naar. Het is immers het hele jaar oud en nieuw. Er stopt iets en je tracht dat vervolgens beter te doen.

Praat je er positief over dan noem je het gewoon innoveren. Wanneer je er iets minder opportunistisch over communiceert dan vang je simpelweg een tegenslag op en maak je er iets positiefs van. Ook bij Peak Value hebben we hier regelmatig mee te maken. Mooie voorbeelden van oud en nieuw hebben we wel:

Het Ondernemersdiner
Typisch een voorbeeld van innovatie. Het eerste jaar ontvingen wij bij 13 diners bijna 500 ondernemers. Van heinde en verre kwamen zij. En de meest uiteenlopende kleine en grote ondernemers waren vertegenwoordigd. Enorm enthousiaste reacties ontvingen we keer op keer. Ook vroegen wij om feedback: Wat kan er beter? Niks natuurlijk…. Of toch… Schoorvoetend kregen wij de tip om iets meer gelijkgestemden bij elkaar te brengen. ZZP-ers hebben nu eenmaal een andere dynamiek dan een internationaal operend bedrijf met een aantal vestigingen. Inspelend op deze feedback hebben wij het aantal diners wat teruggebracht en nodigen we alleen ondernemers uit groot Rotterdam uit vanaf een bepaalde omvang. Ook besloten wij het netwerk verder te vergroten door te zoeken naar een aantal goede partners voor het diner. Vol trots melden wij dat Kooijman Lambert Notarissen, Rabobank, Mazars, JLL en de Gemeente Rotterdam bij ons aangesloten zijn en ook hun relaties uitnodigen voor Het Ondernemersdiner. Meer informatie staat op onze site: www.ondernemersdiner.nl.

Wisseling van de wacht
Een ander prachtig staaltje van innovatie is het vertrek van Moniek Schulkens en de komst van Maaike Preuninger. Of was dit nu een tegenslag die we omvormden tot een kans. Een paar weken geleden kwam Moniek mijn kamer binnen. Of ik een minuutje had. Kent u die vraag? En ja hoor, tot mijn grote teleurstelling vertelde ze dat ze het bedrijf ging verlaten. Belachelijk natuurlijk! Nog belachelijker was het dat ze naar één van onze klanten ging: Connect Holland. Bezopen! Ze legde me uit dat ze na ruim drie jaar graag in een grotere organisatie wilde werken en dat ze daar de rol van projectleider gaat vervullen. Hmm. Ik liet het even een moment bezinken en kon haar geen ongelijk geven. Connect Holland is een erg leuk Rotterdams internetbedrijf dat groeit als kool. Maar hoe deze tegenslag om te vormen tot een innovatie? Uiteraard lukte dat. Vol trots kan ik melden dat wij per 1 januari jl. Maaike Preuninger hebben aangenomen. Zij is een ondernemersdochter en heeft na diverse banen de laatste jaren het Elektrisch Vervoer Centrum aangestuurd (over met je voeten in de klei staan gesproken). Dus probleemloos kan ik melden dat we ook deze innovatie hebben doorgevoerd binnen Peak Value.

Oud en nieuw….
Dan toch tot slot een woordje van ondernemer tot ondernemer. Laat ook 2015 maar vol staan van innovatieve veranderingen en tegenslagen die we gaan omvormen tot een kans. Wij van Peak Value hebben er veel zin in!

Uiteraard sluit ik af met een woordje tot Moniek. Moniek ik wil je ontzettend bedanken voor de afgelopen jaren. Je hebt ons geholpen om het bedrijf te maken tot een messcherp en professioneel bedrijf. Jij bracht veel structuur en mag jezelf de geestelijk vader (uh geestelijke moeder) van de ondernemersacademie noemen. Jeroen (Soeterbroek) wat gaan jullie blij worden van Moniek!

Marcel Boersma

Terug