Peak Value | ‘Passion, Purpose & Persistence’, ‘Meten = Weten’, ‘Niet iets halen, maar ook iets brengen’
Peak Value maakt Foto’s van de Toekomst. In een aantal prikkelende sessies dagen we je als ondernemer uit om op een andere manier naar de toekomst van je bedrijf te kijken. Met een knipoog noemen we onszelf ook wel bedrijfsfotograaf. Op een Rotterdamse manier – no-nonsense, mouwen opstropen en er samen tegenaan – leggen we met jou de lat voor de toekomst precies op de juiste hoogte en maken we het pad ernaartoe concreet. Wij zorgen voor focus op groei en het maximaliseren van de aanwezige potentie binnen je bedrijf. Vervolgens gaan we met raad en daad te werk om je groeidoelstellingen te realiseren.
Groei, snelle groei, groeidoelstellingen, foto van de toekomst, foto van de toekomst academie, mkb, mkb advies, ondernemersgroei, ondernemers, ondernemen, ondernemersdiner, ondernemerschap, ondernemerstips, ondernemerslunch, ondernemersevents, Rotterdam, Rotterdam advies, Rotterdams netwerk, groeidoelstellingen, groeiambitie, Toekomstvisie, Exitstrategie
2065
post-template-default,single,single-post,postid-2065,single-format-standard,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

‘Passion, Purpose & Persistence’, ‘Meten = Weten’, ‘Niet iets halen, maar ook iets brengen’

‘Passion, Purpose & Persistence’, ‘Meten = Weten’, ‘Niet iets halen, maar ook iets brengen’

Op 27 oktober deelde ’s werelds beroemdste groei-experts hun inzichten hoe je organisaties sneller, beter en slimmer kunt laten groeien.

Peak en haar relaties gingen een dagje de schoolbanken in.

Kennis tanken vanaf papier is een investering die zich riant uitbetaalt, zegt groei-expert Verne Harnish tijdens de Nationale Groeimasterclass in Hilversum. “Niets slims komt uit je hoofd, als er niets eerst iets slims in gaat.” Vier leestips voor de ondernemer die skyhigh met zijn bedrijf wil.

Lezen is leergierigheid. En leergierigheid is belangrijk voor een leider, zegt Harnish. Als docent maakte hij er een sport van om te voorspellen wie van zijn studenten de grootste ondernemer zou worden. “Het was altijd degene die het meest vroeg, doorvroeg, het meest hongerig was.”

Denkweek
Dus zet je smartphone uit en lees een boek of twee. “Microsoft-oprichter Bill Gates had de ‘denkweek’. Een halfjaarlijks ritueel, waarin hij een week lang alleen maar boeken en white papers las. Facebook-baas Zuckerberg heeft de denkweek overgenomen. Hij leest drie uur per dag. Elke dag. Op hetzelfde moment.”

Leestips
Speciaal voor de kleinere ondernemers heeft de groeigoeroe de volgende leestips:

1001004000875323
1. Om de onderneming op de rit te krijgen: The E-myth – Michael Gerber
“Dit boek is essentieel. Het legt uit waarom je áán je bedrijf moet werken, en niet ín je bedrijf.”

 

 

 

92000000234761232. Om de onderneming te funden: The customer-funded business – John Mullins
“Funding moet je krijgen van je klanten, niet van je familie en vrienden. Leen nooit van bekenden. Dat legt te veel druk op relaties.”

 

 

 

10010040061657013. Om mensen aan te nemen als de onderneming eenmaal loopt: Who – Geoff Smart

 

 

 

 

92000000452959604. Voor iedere bedrijfsleider: Reinventing organisations – Frederic Laloux
“Sla deel één over. Veel te academisch. Ga meteen naar deel twee. Daarin staan voorbeelden van bedrijf na bedrijf na bedrijf. Zelfs van jullie eigen thuiszorgorganisatie Buurtzorg.” Negenduizend verplegers worden geleid door maar 45 managers. “Buurtzorg is een fascinerende case study voor bedrijven wereldwijd.”

Terug