Peak Value | #roadtoFreedom
Peak Value maakt Foto’s van de Toekomst. In een aantal prikkelende sessies dagen we je als ondernemer uit om op een andere manier naar de toekomst van je bedrijf te kijken. Met een knipoog noemen we onszelf ook wel bedrijfsfotograaf. Op een Rotterdamse manier – no-nonsense, mouwen opstropen en er samen tegenaan – leggen we met jou de lat voor de toekomst precies op de juiste hoogte en maken we het pad ernaartoe concreet. Wij zorgen voor focus op groei en het maximaliseren van de aanwezige potentie binnen je bedrijf. Vervolgens gaan we met raad en daad te werk om je groeidoelstellingen te realiseren.
Groei, snelle groei, groeidoelstellingen, foto van de toekomst, foto van de toekomst academie, mkb, mkb advies, ondernemersgroei, ondernemers, ondernemen, ondernemersdiner, ondernemerschap, ondernemerstips, ondernemerslunch, ondernemersevents, Rotterdam, Rotterdam advies, Rotterdams netwerk, groeidoelstellingen, groeiambitie, Toekomstvisie, Exitstrategie
2888
post-template-default,single,single-post,postid-2888,single-format-standard,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

#roadtoFreedom

#roadtoFreedom

“Is een 4-urige werkweek echt mogelijk?”

Internetondernemer Karel Emck nam de proef op de som. In twee jaar tijd richtte hij zijn leven opnieuw in volgens de nieuwste inzichten op het gebied van timemanagement en door het internet slim voor hem te laten werken.

Het doel? Vrijheid!

Tips & Tricks

  • “When the why is clear, the how is easy”. Waarom wil je de 4-urige werkweek? Wanneer je geen antwoord kan geven op de BIG WHY dan is de kans op actie minimaal. De belangrijkste reden dat mensen niet in actie komen is, omdat het ‘waarom’ niet helder is. Get it clear!
  • Bij het doel om 4 uur in de week te werken, is het van belang dat je bedrijf zodanig is ingericht dat jij als ondernemer buiten de informatiestroom staat. Dat kan een uitdaging zijn, want dat betekent dat jij iemand anders de verantwoordelijkheid geeft om jouw taken op te pakken. Begin met de taken waar je het minst zin in hebt, eat that frog!
  • Een 4-urige werkweek vraagt om een lifestyle re-design. Ga terug naar de tekentafel en herontwerp je bedrijf en leefstijl. “Begin with the end in mind” zoals Stephen Covey stelt. Het uitgangspunt is niet waar je nu bent, maar waar je naartoe wilt.

 

Randvoorwaarden voor een 4-urige werkweek:

  • Baas over je eigen tijd;
  • Onafhankelijk zijn van de uren die je maakt;
  • In de positie zijn om werkzaamheden te kunnen delegeren.

De geheimtaal voor mensen die meer willen bereiken in minder tijd:

EAD (Elimineren, Automatiseren en Delegeren)

  • “Deciding what not to do is as important as deciding what to do – Steve Jobs”. De eerste stap is het maken van een lijst met werkzaamheden (meten is weten). Vervolgens is het de kunst om te bepalen welke werkzaamheden jij geheel mee stopt, dus elimineren!
  • De tweede stap binnen het EAD-proces is Automatiseren. Welke werkzaamheden kunnen geautomatiseerd worden? Deze stap kan je pas uitvoeren als de eerste stap gedegen is uitgevoerd. Overal waar herhaling in zit valt te automatiseren. Dit kan lastig te herkennen zijn, maar begin bij bewustwording. Gebruik hiervoor de kracht van het internet en marketing!
  • Art of delegation is one of the key skills any entrepreneur must master”. Delegeren is het laatste proces. In theorie blijft er dan niets over en kan de grote verdwijntruc plaatsvinden, mits de vorige stap gedegen is uitgevoerd. De regel bij delegeren is simpel: Delegeer activiteiten die jij niet leuk vindt, niet goed kunt of een ander goedkoper kan uitvoeren.

 

Ben jij getriggerd door de 4-urige werkweek en ook toe aan meer vrijheid? We denken graag met je mee om dit te realiseren!