Peak Value | #roadtoFreedom
Peak Value maakt Foto’s van de Toekomst. In een aantal prikkelende sessies dagen we je als ondernemer uit om op een andere manier naar de toekomst van je bedrijf te kijken. Met een knipoog noemen we onszelf ook wel bedrijfsfotograaf. Op een Rotterdamse manier – no-nonsense, mouwen opstropen en er samen tegenaan – leggen we met jou de lat voor de toekomst precies op de juiste hoogte en maken we het pad ernaartoe concreet. Wij zorgen voor focus op groei en het maximaliseren van de aanwezige potentie binnen je bedrijf. Vervolgens gaan we met raad en daad te werk om je groeidoelstellingen te realiseren.
Groei, snelle groei, groeidoelstellingen, foto van de toekomst, foto van de toekomst academie, mkb, mkb advies, ondernemersgroei, ondernemers, ondernemen, ondernemersdiner, ondernemerschap, ondernemerstips, ondernemerslunch, ondernemersevents, Rotterdam, Rotterdam advies, Rotterdams netwerk, groeidoelstellingen, groeiambitie, Toekomstvisie, Exitstrategie
2888
post-template-default,single,single-post,postid-2888,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

#roadtoFreedom

02 jul #roadtoFreedom

Rode draad

Zo was de ultieme vraag op de maandagmorgen: “Is een 4-urige werkweek echt mogelijk? En zo ja, hoe dan?

Internetondernemer Karel Emck nam de proef op de som. In twee jaar tijd richtte hij zijn leven opnieuw in volgens de nieuwe inzichten op het gebied van timemanagement en door het internet slim voor hem te laten werken. Het doel? Vrijheid!

Zelfreflectie

Na dit boek hebben we de kracht van internetmarketing ontdekt. Bouw een lijst van e-mailadressen op en stuur vervolgens periodiek een nieuwsbrief met hoogwaardige content. Hoe groter de lijst, hoe schatbaarder je business. The money is in the list!

Tips & Tricks

 • When the why is clear, the how is day”. Waarom wil je de 4-urige werkweek? Wanneer je geen antwoordt kan geven op de BIG WHY dan is de kans op actie minimaal. De belangrijkste reden dat mensen niet in actie komen is, omdat het-waarom niet helder is. Get it clear!
 • maar 4 uur in de week te werken, is het belangrijk om je bedrijf zodanig in te richten dat jij als ondernemer buiten de informatiestroom staat. Dat kan lastig zijn, want dat betekent dat jij iemand anders de verantwoordelijkheid geeft om jouw taken op te pakken. Begin met de taken waar je het minst zin in hebt, eat that frog!
 • 4-urige werkweek vraagt om een lifestyle design. Ga terug naar de tekentafel en herontwerp je bedrijf en leefstijl. “Begin with the end in mind – Stephen Covey”. Het uitgangspunt is niet waar je nu bent, maar waar je naartoe wilt.

Randvoorwaarden voor een 4-urige werkweek:

 • over je eigen tijd;
 • niet afhankelijk van de uren die je maakt;
 • om werkzaamheden te kunnen delegeren.

De geheimtaal voor mensen die meer willen bereiken in minder tijd = AED(Automatiseren- Elimineren en Delegeren).

 • Deciding what to no to do is as important as deciding what to do – Steve Jobs”.  De eerste stap is het maken van een lijst met werkzaamheden (meten is weten). Vervolgens is het de kunst om te bepalen welke werkzaamheden jij geheel mee stopt, dus elimineert!
 • tweede stap binnen het EAD-proces is Automatiseren. Welke werkzaamheden kunnen geautomatiseerd worden? Deze stap kan je pas uitvoeren als de eerste stap gedegen is uitgevoerd. Overal waar herhaling in zit valt te automatiseren. Dit kan lastig te herkennen zijn, maar begin bij bewustwording. Gebruik hiervoor de kracht van het internet en marketing!
 • art of delegation is one of the key skills any entrepreneur must master”. Delegeren is het laatste proces. In theorie blijft er dan niets over en kan de grote verdwijntruc plaatsvinden, mits de vorige stap gedegen is uitgevoerd. De regel bij delegeren is simpel:
  • wat je niet leuk vindt
  • goed kunt
  • een ander relatief goedkoper kan = Delegeren!

Mocht jij als ondernemer soms vrije tijd over hebben dan kun je je tijd beter besteden aan activiteiten die op de lange termijn van waarde kan zijn. Dit geldt dus ook voor sporten!

Ben jij getriggerd om een 4-urige werkweek te realiseren? Gaaf! Laat het dan ons weten!