Samenwerking PromptGorillas en Peak Value versnelt groei en versterkt marktpositie

Rotterdam, 5 juli 2024 – Het Rotterdamse adviesbureau Peak Value heeft een belang van 25% genomen in PromptGorillas, een snelgroeiend AI bedrijf. Door deze investering kan het groeipad van de organisatie versneld worden gerealiseerd en de marktpositie van het bedrijf versterkt worden.

PromptGorillas versnelt AI-adoptie

PromptGorillas, opgericht door Joop Opmeer en Lars van Gils, biedt trainingen en consultancy aan om organisaties te ondersteunen bij de implementatie en toepassing van AI-tools, zoals ChatGPT, MicroSoft CoPilot en Midjourney.

Het bedrijf helpt organisaties bij het eigen maken van de skills op gebied van generatieve AI  en het op een professionele en pragmatische manier toe te passen in hun bedrijfsvoering.

Joop Opmeer blikt terug op het eerste jaar van het bestaan van het bedrijf: “De afgelopen 12 maanden hebben we met PromptGorillas al meer dan 100 bedrijven geholpen met AI-implementaties en trainingen. Dankzij deze professionaliseringsslag stroomlijnen we werkprocessen en zorgen we dat taken minimaal 25% sneller uitgevoerd worden met behulp van AI tools.”

Het jonge team van PromptGorillas, bestaande uit 6 interne medewerkers, 5 trainers en 10 Prompt Engineers en AI specialisten, wil de komende jaren het domein claimen in het verkozen segment.

Joop: ”Door de samenwerking met Peak Value kunnen we ons team versneld uitbreiden. Dit biedt ons de mogelijkheid om niet alleen meer maar ook grotere projecten bij onze opdrachtgevers uit te voeren.”

In 2024 zal PromptGorillas zich vooral richten op de ontwikkeling en uitbreiding van de trainingen en masterclasses. Volgend jaar komt de nadruk te liggen op het inzetten van AI specialisten om onze opdrachtgevers te ondersteunen bij hun visie op AI en de juiste inzet ervan.

Marcel Broersma, oprichter/eigenaar van Peak Value, ziet een enorme potentie in de samenwerking: “De jeugdige dynamiek van PromptGorillas, gecombineerd met onze ervaring en ons uitgebreide ondernemersnetwerk, zorgt voor een vliegende start van de samenwerking. We zijn ervan overtuigd dat we samen met PromptGorillas uitgroeien tot één van de belangrijkste spelers in de AI-sector in Nederland.”

Joop Opmeer en Lars van Gils zien de toekomst van PromptGorillas rooskleurig in: “Als expert op het gebied van groeistrategie en waardevermeerdering gaan we samen met Peak Value onze ambities waarmaken. Dit jaar verviervoudigd de omzet en in 2025 is onze ambitie 5 keer zo groot te worden. Door het grote netwerk van Peak Value streven we ernaar om één van de bekendste spelers te worden in onze sector.”

Over PromptGorillas

PromptGorillas is actief in de sector van kunstmatige intelligentie (AI) en biedt trainingen en consultancy aan om organisaties te helpen bij de implementatie van AI-tools, wat leidt tot verbeterde prestaties en hogere productiviteit.

Kijk voor meer informatie op: http://www.promptgorillas.com.

Over Peak Value

Peak Value heeft als missie om ondernemers in beweging te krijgen om maximale waarde te creëren. Met hun Foto van de Toekomst heeft Peak Value al meer dan 400 bedrijven geholpen bij het visualiseren van hun ambitieuze groeistrategie en de messcherpe executie hiervan.

Kijk voor meer informatie op: www.peakvalue.nl  

Kijk voor meer informatie op: